Suroviny
2 porcie
- 3 kuřecí stehno (1 celé a 2 horní)
- cca 350 g brambory (malé)
- 1 červená paprika
- 5 šalotek
- 1 mrkev
- 5 stroužků česneku
- čerstvý tymián
- čerstvý rozmarýn
- sůl
- mletý pepř
- mletá paprika
- 3 PL oleje
- 2 plátky másla
Postup přípravy receptu
-
Zemiaciky, salotku, cesnak, mrkvu a cervenu papriku ocistime.
-
Zemiaciky nechame v celku (musia byt naozaj male, ak nie, tak prekrojte), mrkvu a papriku nakrajame na platky. Cesnak a salotku nechame v celku.
-
Vsetko osolime, zasypeme mletou rascou, sladkou mletou paprikou.
-
Ihlicky z rozmarinu dame dolu z vetvicky a nasekame ich nadrobno a posypeme vsetko v pekaciku.
-
Vykropime olejom, vhodime tymian a vsetko vymiesame.
-
Maso, osolime, okorenime, opaprikujeme, votrieme dobre koreniny do koze a polozime ho na zemiaky.
-
Nakoniec pohadzeme kusky masla, prikryjeme alobalom a dame piect do vyhriatej rury.
-
Pecieme slabu hodinku, odstranime alobal a zapecieme do chrumkava…ja som to dopekala asi 20 minut.
Poznámka od kuchařky
Tento ( s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na