Oběd z remosky

85
- reklama -

Suroviny
2 porcie

3 kuřecí stehno (1 celé a 2 horní)
cca 350 g brambory (malé)
1 červená paprika
5 šalotek
1 mrkev
5 stroužků česneku
čerstvý tymián
čerstvý rozmarýn
sůl
mletý pepř
mletá paprika
3 PL oleje
2 plátky másla

Postup přípravy receptu

  1. Zemiaciky, salotku, cesnak, mrkvu a cervenu papriku ocistime.


    Zobrazit celý recept

  2. Zemiaciky nechame v celku (musia byt naozaj male, ak nie, tak prekrojte), mrkvu a papriku nakrajame na platky. Cesnak a salotku nechame v celku.

  3. Vsetko osolime, zasypeme mletou rascou, sladkou mletou paprikou.

  4. Ihlicky z rozmarinu dame dolu z vetvicky a nasekame ich nadrobno a posypeme vsetko v pekaciku.

  5. Vykropime olejom, vhodime tymian a vsetko vymiesame.

  6. Maso, osolime, okorenime, opaprikujeme, votrieme dobre koreniny do koze a polozime ho na zemiaky.

  7. Nakoniec pohadzeme kusky masla, prikryjeme alobalom a dame piect do vyhriatej rury.

  8. Pecieme slabu hodinku, odstranime alobal a zapecieme do chrumkava…ja som to dopekala asi 20 minut.

Poznámka od kuchařky

Tento ( s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=3770