Suroviny
2 porcie
- 350 g kuřecí prsa
- 1 cibule
- 1 sklenice leča
- (ja leco nemam takze pouzivam)
- naložená rajčata pokrajane na kusky
- 1 velka čerstvá paprika nebo dve male
- 1 hrnek rýže cca 130 g
- olej na vytretie dna pekacika
- sůl
- mletá sladká paprika
- čerstvý mletý pepř
- 1 lžíce kari koření
Postup přípravy receptu
-
Kuracie maso namarinujem v oleji a koreninach do druheho dna.
-
Do hlbokeho pekacika vlejem olej aby bolo zakryte dno, nakrajam na kocky cibulu, tak aby bolo tiez zakryte dno.
-
Na cibulu pokladiem namarinovane maso a na maso zas vlejem po celej ploche leco.
-
Preplachnutu ryzu si odmeriam v salke, zasypem zeleninu a zalejem cca 1 a pol nasobnym mnozstvom vody oproti ryzi.
-
Do vody pridam bohate kari( ja davam polievkovu lyzicu), sol, papriku, korenie…podla vlastnej chuti.
-
Zakryjem alobalom a peciem v rure cca 3/4 hodinu pri strednej teplote do momentu kym sa neuvari ryza
Poznámka od kuchařky
Treba si uvedomit, ze ryza zdvojnasobi objem a voda s lecom zacne dost bublat….tak pekac nemoze byt plny az po okraj… max do 3/4.
Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na