Oběd z pekáčku / Obed z pekacika

58
- reklama -

Suroviny
2 porcie

350 g kuřecí prsa
1 cibule
1 sklenice leča
(ja leco nemam takze pouzivam)
naložená rajčata pokrajane na kusky
1 velka čerstvá paprika nebo dve male
1 hrnek rýže cca 130 g
olej na vytretie dna pekacika
sůl
mletá sladká paprika
čerstvý mletý pepř
1 lžíce kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuracie maso namarinujem v oleji a koreninach do druheho dna.

  2. Do hlbokeho pekacika vlejem olej aby bolo zakryte dno, nakrajam na kocky cibulu, tak aby bolo tiez zakryte dno.

  3. Na cibulu pokladiem namarinovane maso a na maso zas vlejem po celej ploche leco.

  4. Preplachnutu ryzu si odmeriam v salke, zasypem zeleninu a zalejem cca 1 a pol nasobnym mnozstvom vody oproti ryzi.

  5. Do vody pridam bohate kari( ja davam polievkovu lyzicu), sol, papriku, korenie…podla vlastnej chuti.

  6. Zakryjem alobalom a peciem v rure cca 3/4 hodinu pri strednej teplote do momentu kym sa neuvari ryza

Poznámka od kuchařky

Treba si uvedomit, ze ryza zdvojnasobi objem a voda s lecom zacne dost bublat….tak pekac nemoze byt plny az po okraj… max do 3/4.

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1862