Oběd z pekáčku / Obed z pekacika

36
- reklama -

Suroviny
2 porcie

350 g kuřecí prsa
1 cibule
1 sklenice leča
(ja leco nemam takze pouzivam)
naložená rajčata pokrajane na kusky
1 velka čerstvá paprika nebo dve male
1 hrnek rýže cca 130 g
olej na vytretie dna pekacika
sůl
mletá sladká paprika
čerstvý mletý pepř
1 lžíce kari koření

Postup přípravy receptu

  1. Kuracie maso namarinujem v oleji a koreninach do druheho dna.


    Zobrazit celý recept

  2. Do hlbokeho pekacika vlejem olej aby bolo zakryte dno, nakrajam na kocky cibulu, tak aby bolo tiez zakryte dno.

  3. Na cibulu pokladiem namarinovane maso a na maso zas vlejem po celej ploche leco.

  4. Preplachnutu ryzu si odmeriam v salke, zasypem zeleninu a zalejem cca 1 a pol nasobnym mnozstvom vody oproti ryzi.

  5. Do vody pridam bohate kari( ja davam polievkovu lyzicu), sol, papriku, korenie…podla vlastnej chuti.

  6. Zakryjem alobalom a peciem v rure cca 3/4 hodinu pri strednej teplote do momentu kym sa neuvari ryza

Poznámka od kuchařky

Treba si uvedomit, ze ryza zdvojnasobi objem a voda s lecom zacne dost bublat….tak pekac nemoze byt plny az po okraj… max do 3/4.

Tento (s fotopostupom) a moje dalsie recepty najdete na

http://chalupnikovi.com/recepty/?p=1862