Oběd z papiňáku

93
- reklama -

Suroviny

1 kg vepřové krkovičky
2 cibule
200 g slaniny
1 kg brambor
mletá sladká paprika
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku nakrájame na rezne, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme.

  2. Na dno kuchty vložíme na tenké plátky nakrájanú slaninu a na kolieska nakrájanú 1 cibuľu.

  3. Na tento základ rozložíme rezne.

  4. V malom kastróliku na oleji speníme nakrájanú cibuľu, odstavíme z plameňa a vmiešame asi 1/2-1 lyžicu mletej papriky. Vlejeme na rezne.

  5. Na to vložíme olúpané zemiaky nakrájané na štvrťky, osolíme, prilejeme 2 dl vody, hrniec uzavrieme a postavíme na oheň.

  6. Od začiatku syčania ventilu varíme 20 minút, potom odstavíme z ohňa a necháme, kým sa veko samo neotvorí.

  7. Na taniere (alebo na misu) vyberieme zemiaky, položíme mäso a prelejeme šťavou s cibuľou a slaninkou. Podávame s kyslou uhorkou alebo akýmkoľvek zeleninovým šalátom.