Oběd z nouze 2 v 1

57
- reklama -

Suroviny

1.
1 balíček špaget
2 PL olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
1 luncheon meat
1 konzerva loupaných rajčat
1/2 KL kari
1/2 KL sladké papriky
1/2 KL oregána
1/2 KL tymiánu
1/2 KL zelené petrželky
sůl
pepř
2.
1 balíček gnocchi
1/2 menšího pórku
2 zakysané smetany
sůl
pepř
máslo na vymazání zapékací formy
sýr dle chuti (já dala eidam) na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme nadrobno nakrájený česnek a na malé kostičky nakrájený luncheonmeat.

  2. Osmahneme, přidáme koření (sůl, pepř, kari, papriku, oregano a tymián) a po chvilce přidáme nakrájená loupaná rajčata i s nálevem. Podusíme 10-15 minut a ke konci přidáme zelenou petrželku.

  3. Ve slané vodě uvaříme špagety dle návodu a pak je smícháme s omáčkou. Špagety s omáčkou vložíme do máslem vymazané formy a posypeme strouhaným sýrem.

  4. Gnocchi uvaříme ve slané vodě dle návodu. V míse si smícháme na půlměsíčky nakrájený pórek se smetanou. Osolíme a opepříme dle chuti. Smícháme s uvařenými gnocchi a dáme do máslem vymazané zapékací formy. Posypeme nastrouhaným sýrem.

  5. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a zapékáme cca 25-30 minut až má sýr na povrchu nazlátlou barvu. Podáváme se zeleninou.

Poznámka od kuchařky

Tuto zapékací formu mám z hrnčířských trhů. Je výborná. Mohu dělat v každé části jinak ochucený pokrm.