
Suroviny
- 1.
- 1 balíček špaget
- 2 PL olivového oleje
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 luncheon meat
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 1/2 KL kari
- 1/2 KL sladké papriky
- 1/2 KL oregána
- 1/2 KL tymiánu
- 1/2 KL zelené petrželky
- sůl
- pepř
- 2.
- 1 balíček gnocchi
- 1/2 menšího pórku
- 2 zakysané smetany
- sůl
- pepř
- máslo na vymazání zapékací formy
- sýr dle chuti (já dala eidam) na posypání
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, po chvíli přidáme nadrobno nakrájený česnek a na malé kostičky nakrájený luncheonmeat.
-
Osmahneme, přidáme koření (sůl, pepř, kari, papriku, oregano a tymián) a po chvilce přidáme nakrájená loupaná rajčata i s nálevem. Podusíme 10-15 minut a ke konci přidáme zelenou petrželku.
-
Ve slané vodě uvaříme špagety dle návodu a pak je smícháme s omáčkou. Špagety s omáčkou vložíme do máslem vymazané formy a posypeme strouhaným sýrem.
-
Gnocchi uvaříme ve slané vodě dle návodu. V míse si smícháme na půlměsíčky nakrájený pórek se smetanou. Osolíme a opepříme dle chuti. Smícháme s uvařenými gnocchi a dáme do máslem vymazané zapékací formy. Posypeme nastrouhaným sýrem.
-
Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a zapékáme cca 25-30 minut až má sýr na povrchu nazlátlou barvu. Podáváme se zeleninou.
Poznámka od kuchařky
Tuto zapékací formu mám z hrnčířských trhů. Je výborná. Mohu dělat v každé části jinak ochucený pokrm.