
- reklama -
Suroviny
- 4 plátky krkovice (cca 200 g jedna- naložené na grilovačku)
- (0,7 litru) sklenice domácí lečové směsi
- 10 středních brambor
- 2 celé jarní cibulky
- 100 g tvrdého sýra (plátkový eidam 30%)
- 2 stroužky česneku
- 100 g anglické slaniny
- sůl
- pepř
- sladká sušená paprika
- 1 PL sádla
Postup přípravy receptu
-
Do předem sádlem vymazaných pekáčků poklademe mírně přes sebe brambory nakrájené na kolečka cca 1 cm široké, okořeníme a rovnoměrně rozestřeme polovinu lečové směsi.
-
Přidáme naložené maso a druhou polovinu lečové směsi, posypeme nakrájenou jarní cibulkou a přikryjeme anglickou slaninou a na plátky pokrájeným česnekem.
-
Takto přichystané pekáčky zakryjeme alobalem a dáme do vyhřáté trouby cca 220°C na 35 minut. Odstraníme alobal a 10 minut pečeme, přidáme sýr a dalších 5 minut zapékáme.
Kuchař: krkovicka.x