
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 200 g Šmakouna (2×100 g nebo 4×50 g)
- 1 vejce
- 1 hrst kukuřičné strouhanky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce másla
- sůl
- pepř
- čerstvá řeřicha
- Bramborové pyré:
- brambory
- máslo
- mléko
Postup přípravy receptu
-
Vejce si rozšleháme, přidáme sůl a pepř.
-
Obalíme šmakoun a poté dáme do strouhanky. Musíme trochu mačkat, aby se strouhanka přichytila.
-
Poté dáme na pečicí papír a pečeme zhruba 15-20 min při 200°C (podle velikosti kousků).
-
Mezitím si uvaříme brambory, rozšťoucháme s máslem a potom metličkou vyšleháme s horkým mlékem (pokud bychom přidali studené, kaše by se zdrcla).
-
Do rendlíku si dáme 1 lžíci másla a necháme rozpustit, poté přidáme kmín (případně můžeme opatrně vyšlehat se zbylým vajíčkem z obalování, ale pozor, aby se nám neudělali hrudky a abychom vajíčko dostatečně dlouho tepelně zpracovali). Potom už stačí naservírovat a posypat řeřichou.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: DlabemeZdrave