Obalený lilek

218
- reklama -

Suroviny
dle strávníků

1 lilek
hladká mouka
vajíčko
trochu mléka
strouhanka
sůl
olej na smažení
Množství kolik čeho nemůžu napsat, protože to záleží na velikosti a počtu lilku, ale myslím si, že každá z nás ví, jaké množství na obalení použít. Děkuji za pochopení.

Postup přípravy receptu

  1. Lilek oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a osolíme. Připravíme si hladkou mouku, vajíčko, které rozmícháme s troškou mléka a strouhanku.

  2. Pak lilek obalíme klasickým způsobem v trojobale. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme dozlatova.

Poznámka od kuchařky

Vím, že to je recept šup-šup, ale vkládám spíš jen na připomenutí, co dobrého uvařit. Je to pochoutka, chuťově mě připomíná obalené žampiony.

Snad mě za ten recept neukamenujete. Přejí dobrou chuť a hezký den.