
- reklama -
Suroviny
dle strávníků
- 1 lilek
- hladká mouka
- vajíčko
- trochu mléka
- strouhanka
- sůl
- olej na smažení
- Množství kolik čeho nemůžu napsat, protože to záleží na velikosti a počtu lilku, ale myslím si, že každá z nás ví, jaké množství na obalení použít. Děkuji za pochopení.
Postup přípravy receptu
-
Lilek oloupeme, nakrájíme na slabší plátky a osolíme. Připravíme si hladkou mouku, vajíčko, které rozmícháme s troškou mléka a strouhanku.
-
Pak lilek obalíme klasickým způsobem v trojobale. Na pánvi rozehřejeme olej a smažíme dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Vím, že to je recept šup-šup, ale vkládám spíš jen na připomenutí, co dobrého uvařit. Je to pochoutka, chuťově mě připomíná obalené žampiony.
Snad mě za ten recept neukamenujete. Přejí dobrou chuť a hezký den.
Kuchařka: savlinka