Nutrie na „smetaně“ (bez tuku)

105
- reklama -

Suroviny
5 porcí

hřbet a žebra z nutrie
1 cibule
2 dl nízkotučného mléka
hladká mouka, cca 2 lžíce
sůl
bobkový list
nové koření
1 lžička sladké papriky

Postup přípravy receptu

  1. Hřbet a žebra vložíme do tlakového hrnce, přidáme 1 nakrájenou cibuli, sůl a koření. Zalijeme vodou a vaříme cca 45 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vývar přecedíme. Maso obereme a necháme stranou.

  3. Vývar přelijeme do hrnce, zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, povaříme, přidáme mléko a znovu povaříme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

Poznámka od kuchařky

Omáčka je lehká, maso z nutrie má velmi nízký obsah tuku. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.

https://varimebeztuku.blogspot.cz/