- reklama -
Suroviny
5 porcí
- hřbet a žebra z nutrie
- 1 cibule
- 2 dl nízkotučného mléka
- hladká mouka, cca 2 lžíce
- sůl
- bobkový list
- nové koření
- 1 lžička sladké papriky
Postup přípravy receptu
-
Hřbet a žebra vložíme do tlakového hrnce, přidáme 1 nakrájenou cibuli, sůl a koření. Zalijeme vodou a vaříme cca 45 minut.
-
Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vývar přecedíme. Maso obereme a necháme stranou.
-
Vývar přelijeme do hrnce, zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě, povaříme, přidáme mléko a znovu povaříme. Maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.
Poznámka od kuchařky
Omáčka je lehká, maso z nutrie má velmi nízký obsah tuku. Podáváme s těstovinami nebo s knedlíkem.
Kuchařka: Kocmax