
Suroviny
- Těsto:
- 6 vajec
- 6 lžíc polohrubé mouky
- 6 lžíc moučkového cukru
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička prášku do pečiva
- kakao
- Náplň:
- 1/2 vaničky tučného tvarohu
- 1/2 kelímku zakysané smetany
- 5 lžíc nutely (dle chuti více či méně)
- Na ozdobu:
- 1 pařížská šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- hoblinky čokolády
Postup přípravy receptu
-
Ušleháme žloutky s cukrem, přidáme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakao a nakonec vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
-
Vše smícháme a vlijeme do dortové formy vymazané a vysypané hrubou moukou.
-
Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30- 40 minut, dokud nebude těsto upečené.
-
Po vyjmutí z trouby těsto vyklopíme a rozřízneme na dvě poloviny jako dort. Necháme vychladnout a mezitím si uděláme krém.
-
Smícháme tvaroh, zakysku a potřebné množství nutely. Vše spolu vyšleháme v hustší krém, který dáme na cca 1 hodinu do lednice chladit.
-
Po té krém namažeme na jednu půlku těsta a přiklopíme druhou půlkou.
-
Pak už nám jen zbývá vyšlehat pařížskou šlehačku se ztužovačem a potřít či nazdobit na vrch dortu. Na konec nastrouháme hoblinky čokolády a dáme chladit a odpočinout do lednice. Po vychladnutí a uvaření kávy je dort připraven ke konzumaci :).
Poznámka od kuchařky
Na vrch by určitě místo šlehačky šla dát jen poleva z čkolády.. nebo by šlo obojí.. záleží na každém z vás, jak kdo máte co rád..