
Suroviny
- Korpus
- 30 ks čokoládových sušenek bez náplně
- 80 g rozpuštěného másla
- Náplň:
- 1 kg plnotučného tvarohu/Lučiny/Philadelphie
- 175 g smetany ke šlehání
- 100 g Nutely
- 200 g krupicového cukru
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- 4 vajíčka, pokojové teploty
- Nutellová ganache
- 100g Nutelly
- 80 g smetany ke šlehání
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejte troubu na 180 °C.
Sušenky rozmixujeme v mixéru a přidáme rozpuštěné máslo. Mixujeme na hladké směsi.
Rozprostřete sušenky na dno 26 cm kulaté formy a dáme na 13 až 15 minut péct.
Vytáhneme z trouby a necháme zchladnout. Troubu nevypínáme.
Stáhneme teplotu trouby na 150 °C. -
V jiné misce pomocí robotu smíchejte tvaroh a 3/4 smetany, přidejte smíchaný cukr s kukuřičným škrobem.
Přidejte vanilkový extrakt a pak vajíčka. Přidávejte po jednom, dokud předchozí je dostatečně promíchané se zbytkem směsi.
Asi třetinu z hotové směsi dejte do jiné mísy, do ní přidejte Nutelu -
Nalijte tvarohovou směs na připravený korpus, nejdřív světlou, potom s Nutelou.
Pečte při 150 °C 45 až 55 minut. Po uplynulém čase vypněte troubu a nechte cheesecake ještě hodinku uvnitř. -
Nechte úplně vychladnout v pokojové teplotě.
Mezitím si připravte polevu z Nutely – v rendlíku přiveďte smetanu k varu a nalijte ji na Nutelu. Zamíchejte a potřete směsí vychladlý cheesecake.
Zakryjte a dejte koláč přes noc do lednice.
Poznámka od kuchařky
Dělala jsem z poloviční dávky ve formě 30×20 cm.
To, co se ani druhý den nesnědlo jsem dala do mrazáku a i jako nanuk to bylo výborné.