Nutellový cheesecake

92
- reklama -

Suroviny

Korpus
30 ks čokoládových sušenek bez náplně
80 g rozpuštěného másla
Náplň:
1 kg plnotučného tvarohu/Lučiny/Philadelphie
175 g smetany ke šlehání
100 g Nutely
200 g krupicového cukru
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžičky vanilkového extraktu
4 vajíčka, pokojové teploty
Nutellová ganache
100g Nutelly
80 g smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejte troubu na 180 °C.
    Sušenky rozmixujeme v mixéru a přidáme rozpuštěné máslo. Mixujeme na hladké směsi.
    Rozprostřete sušenky na dno 26 cm kulaté formy a dáme na 13 až 15 minut péct.
    Vytáhneme z trouby a necháme zchladnout. Troubu nevypínáme.
    Stáhneme teplotu trouby na 150 °C.

  2. V jiné misce pomocí robotu smíchejte tvaroh a 3/4 smetany, přidejte smíchaný cukr s kukuřičným škrobem.
    Přidejte vanilkový extrakt a pak vajíčka. Přidávejte po jednom, dokud předchozí je dostatečně promíchané se zbytkem směsi.
    Asi třetinu z hotové směsi dejte do jiné mísy, do ní přidejte Nutelu

  3. Nalijte tvarohovou směs na připravený korpus, nejdřív světlou, potom s Nutelou.
    Pečte při 150 °C 45 až 55 minut. Po uplynulém čase vypněte troubu a nechte cheesecake ještě hodinku uvnitř.

  4. Nechte úplně vychladnout v pokojové teplotě.
    Mezitím si připravte polevu z Nutely – v rendlíku přiveďte smetanu k varu a nalijte ji na Nutelu. Zamíchejte a potřete směsí vychladlý cheesecake.
    Zakryjte a dejte koláč přes noc do lednice.

Poznámka od kuchařky

Dělala jsem z poloviční dávky ve formě 30×20 cm.

To, co se ani druhý den nesnědlo jsem dala do mrazáku a i jako nanuk to bylo výborné.