- reklama -
Suroviny
30 porcí
- Těsto:
- 1 hrnek hladké mouky
- 3/4 hrnku cukru krystal
- 4 vejce
- 4 lžíce horké vody
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- Náplň:
- 240 g mletých piškotů
- 1 hrnek mléka
- 2 lžíce kakaa
- 200 g másla
- 3 lžíce rumu
- cukr moučka
- Poleva:
- 1 tabulka čokolády
- kousek ztuženého tuku
Postup přípravy receptu
-
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem, postupně do nich přidáváme horkou vodu, šleháme až se vytvoří pěna. Přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme sníh z bílků.
-
Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný plech, pečeme asi 15 minut při 170°C.
-
Na náplň svaříme mléko s kakaem a necháme vychladnout. Máslo šleháme společně s cukrem, postupně přidáváme vychladlé kakao, piškoty a rum.
-
Krémovou hmotu natřeme na vychladlý korpus, nakonec polijeme připravenou čokoládovou polevou. Necháme ztuhnout, krájíme na řezy, můžeme přizdobit. Pak už si jen a jen pochutnáváme.
Kuchař: Beetty