
- reklama -
Suroviny
- 400 ml mléka
- 150 g nugátu
- 150 g bílého jogurtu
- 1 PL třtinového cukru
- 150 ml neslazeného kondenzovaného mléka
Postup přípravy receptu
-
Mléko mírně ohřejeme, aby se rozpustil cukr a nugát.
-
Po vychladnutí přidáme jogurt a kondenzované mléko. Metličkou vyšleháme a necháme přes noc v pokojové teplotě.
Je to takový polotuhý krém, který můžete proložit piškoty a ovocem.
Poznámka od kuchařky
Recept jsem vyslechla v MHD od dvou dam. Původně to mělo jít na noc do lednice, ale nezdálo se mi to, tak jsem polovinu nechala venku a polovinu
v lednici. V lednici to vůbec nezhoustlo, v teple ano.
Je to příjemně nakyslé a osvěžující.
Po zamrazení do nanukových tvořítek je z toho skvělý nanuk.
Kuchařka: mika59