Nugátový dezert a nugátový nanuk

50
- reklama -

Suroviny

400 ml mléka
150 g nugátu
150 g bílého jogurtu
1 PL třtinového cukru
150 ml neslazeného kondenzovaného mléka

Postup přípravy receptu

  1. Mléko mírně ohřejeme, aby se rozpustil cukr a nugát.

  2. Po vychladnutí přidáme jogurt a kondenzované mléko. Metličkou vyšleháme a necháme přes noc v pokojové teplotě.

    Je to takový polotuhý krém, který můžete proložit piškoty a ovocem.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem vyslechla v MHD od dvou dam. Původně to mělo jít na noc do lednice, ale nezdálo se mi to, tak jsem polovinu nechala venku a polovinu

v lednici. V lednici to vůbec nezhoustlo, v teple ano.

Je to příjemně nakyslé a osvěžující.

Po zamrazení do nanukových tvořítek je z toho skvělý nanuk.