- reklama -
Suroviny
1 větší plech
- 500g mletých piškotů
- 250 g cukr moučka
- 250 g tuku -(250g)
- 2 vajíčka
- 30 g kakaa
- 50 g hrozinek (naložených 24 hodin)
- rum
- 5 lžic rumu do těsta
- nugátová čokoláda na vaření na polevu
- 1 lžíce 100% tuku (do polevy)
- podle chuti a nápadu ořechy (nasekané nahrubo nebo kokos na posypání čokolády)
Postup přípravy receptu
-
Z piškotů, cukru, roztopeného 100% tuku, vajec, kakaa, rozinek a rumu vypracujeme těsto, které rovnoměrně vtlačíme do většího plechu. Můžeme si pomoct válečkem aby bylo těsto hezky uhlazené a kostičky stejně vysoké.
-
Nugátovou čokoládu s kouskem 100% tuku rozpustíme ve vodní lázni a těsto stejnoměrně polijeme. Pokud chceme, můžeme čokoládu posypat ořechy, nebo kokosem, popřípadě jiným zdobením.
-
Necháme vychladit v lednici a pak karájíme kostičky asi 3 x 3 cm.
Poznámka od kuchařky
Recept mi včera dala kamarádka na večerní procházce. Vím, že tady podobné cukroví je, ale myslím ne úplně stejné.
Kuchařka: JanaDorazinova