- reklama -
Suroviny
- 1 roláda s nugátovou náplní (kupovaná)
- 1 velký nugátový jogurt (380 g)
- 1 bílý smetanový jogurt (150 g)
- 1 smetana na šlehání (250 g)
- 1 ztužovač šlehačky (Smetafix)
- 1 želatinový ztužovač za studena
- cukr dle chuti
- dětské piškoty
Postup přípravy receptu
-
Roládu nakrájíme na tenké plátky. Mísu o objemu cca 1-1,5 l vyložíme potravinovou fólií a poklademe plátky rolády. Šlehačku se Smetafixem vyšleháme.
-
Jogurty smícháme, popř. přidáme cukr a přilijeme ztužovač za studena, který jsme si připravili podle návodu. Ihned vmícháme šlehačku a naplníme do mísy, urovnáme.
-
Nahoru poklademe piškoty, mísu přikryjeme fólií a dáme do lednice vychladit do druhého dne.
-
Pak odstraníme z vrchu fólii, Charlottu vyklopíme a odstraníme zbytek fólie, nakrájíme na řezy a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Toto není žádný zázrak (i když je moc dobrý). Chtěla jsem jen inspirovat ty, co jako já neumějí upéct roládu a ta kupovaná sama o sobě nic moc není a chtěly by něco takového vyzkoušet.
Kuchařka: mischelinka