Nugátová Charlotta

88
- reklama -

Suroviny

1 roláda s nugátovou náplní (kupovaná)
1 velký nugátový jogurt (380 g)
1 bílý smetanový jogurt (150 g)
1 smetana na šlehání (250 g)
1 ztužovač šlehačky (Smetafix)
1 želatinový ztužovač za studena
cukr dle chuti
dětské piškoty

Postup přípravy receptu

  1. Roládu nakrájíme na tenké plátky. Mísu o objemu cca 1-1,5 l vyložíme potravinovou fólií a poklademe plátky rolády. Šlehačku se Smetafixem vyšleháme.


    Zobrazit celý recept

  2. Jogurty smícháme, popř. přidáme cukr a přilijeme ztužovač za studena, který jsme si připravili podle návodu. Ihned vmícháme šlehačku a naplníme do mísy, urovnáme.

  3. Nahoru poklademe piškoty, mísu přikryjeme fólií a dáme do lednice vychladit do druhého dne.

  4. Pak odstraníme z vrchu fólii, Charlottu vyklopíme a odstraníme zbytek fólie, nakrájíme na řezy a podáváme.

Poznámka od kuchařky

Toto není žádný zázrak (i když je moc dobrý). Chtěla jsem jen inspirovat ty, co jako já neumějí upéct roládu a ta kupovaná sama o sobě nic moc není a chtěly by něco takového vyzkoušet.