
- reklama -
Suroviny
- 100 g bílé čokolády
- 100 g hořké čokolády
- 50 g mletých lískových oříšků
- 50 g cukru
- 1 dcl smetany
- 10 g másla
- 60 g tmavé polevy
Postup přípravy receptu
-
Nejprve si opražíme na sucho zvolna za stálého míchání oříšky, zalijeme je smetanou pozvolna vaříme (asi 10 min.). Přecedíme přes jemné sítko přidáme cukr a zvolna svaříme asi na polovinu.
-
Obě čokolády rozlámeme na kousky a každou zvlášť opatrně rozpustíme v kovové misce ve vodní lázni,do každé misky přilijeme polovinu svařené smetany a másla a vymícháme je na hladký krém. Keramickou nebo skleněnou misku (20×20 cm) vyložíme potravinářskou folií dvojitě, střídavě naléváme bílou a hořkou čokoládu,dáme do lednice tuhnout asi 8 hod.
-
Pak nugát vyndáme z formy potřeme čokoládovou polevou a po ztuhnutí krájíme na kostky.
Poznámka od kuchařky
Je to recept naší babči a není v něm žádný 100%tuk.
Kuchařka: spalik