Nugát

89
- reklama -

Suroviny

100 g bílé čokolády
100 g hořké čokolády
50 g mletých lískových oříšků
50 g cukru
1 dcl smetany
10 g másla
60 g tmavé polevy

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si opražíme na sucho zvolna za stálého míchání oříšky, zalijeme je smetanou pozvolna vaříme (asi 10 min.). Přecedíme přes jemné sítko přidáme cukr a zvolna svaříme asi na polovinu.

  2. Obě čokolády rozlámeme na kousky a každou zvlášť opatrně rozpustíme v kovové misce ve vodní lázni,do každé misky přilijeme polovinu svařené smetany a másla a vymícháme je na hladký krém. Keramickou nebo skleněnou misku (20×20 cm) vyložíme potravinářskou folií dvojitě, střídavě naléváme bílou a hořkou čokoládu,dáme do lednice tuhnout asi 8 hod.

  3. Pak nugát vyndáme z formy potřeme čokoládovou polevou a po ztuhnutí krájíme na kostky.

Poznámka od kuchařky

Je to recept naší babči a není v něm žádný 100%tuk.