Nudlové těsto II.

68
- reklama -

Suroviny

400 g hrubé mouky nebo polohrubé mouky
2 vejce
asi 1/8 l vody

Postup přípravy receptu

  1. Na vál prosejeme mouku. Těsto nesolíme, špatně by schlo. Do mouky uděláme důlek, vyklepneme do něho vejce a po částech přiléváme vodu. Pracujeme nejprve nožem, a teprve když se utvoří těstíčko, pracujeme rukama.


    Zobrazit celý recept

  2. Těsto rozdělíme na tři bochánky. Každý tence na pomoučeném vále rozválíme. Vyválené placky položíme na čisté utěrky a necháme schnout. Během této doby je obracíme, aby všude stejně oschly.

  3. Pak je krájíme na nudle nebo flíčky, znovu rozprostřeme a necháme asi půl hodiny doschnout. Při krájení nudlí klademe vždy několik pruhů těsta na sebe. Musí být dobře proschlé, aby se pruhy těsta při krájení neslepily.