- reklama -
Suroviny
- 400 g hrubé mouky nebo polohrubé mouky
- 2 vejce
- asi 1/8 l vody
Postup přípravy receptu
-
Na vál prosejeme mouku. Těsto nesolíme, špatně by schlo. Do mouky uděláme důlek, vyklepneme do něho vejce a po částech přiléváme vodu. Pracujeme nejprve nožem, a teprve když se utvoří těstíčko, pracujeme rukama.
-
Těsto rozdělíme na tři bochánky. Každý tence na pomoučeném vále rozválíme. Vyválené placky položíme na čisté utěrky a necháme schnout. Během této doby je obracíme, aby všude stejně oschly.
-
Pak je krájíme na nudle nebo flíčky, znovu rozprostřeme a necháme asi půl hodiny doschnout. Při krájení nudlí klademe vždy několik pruhů těsta na sebe. Musí být dobře proschlé, aby se pruhy těsta při krájení neslepily.
Kuchař: toprecepty.cz