- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- 300-350 g vepřové kýty
- 100 g hub, mohou být i mražené
- sůl, pepř
- 3 stroužky česneku
- 1/2 červené kapie
- 10 cm pórku
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička harissy
- 1 lžička sojové omáčky
- 1 dl vývaru
- 2 lžíce smetany 31%
- 2 lžíce oleje
- Na dýni hokaido:
- 1/2 dýně hokaido
- sůl
- 3 stroužky česneku
- 1 – 2 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu
-
Kýtu nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme a zprudka ji ze všech stran opečeme na oleji.
Pak přidáme houby, česnek a směs podlijeme vývarem. Přiklopíme poklicí a tak 15 minut dusíme na mírném ohni. -
Postupně přidáme hořčici, harissu, sojovou omáčku. Když je vývar téměř vyvařený, přidáme trochu smetany a už jen prohřejeme.
-
Na druhé pánvi na trošce oleje opečeme krátce, tak 5 minut pórek nakrájený na kolečka a kapii na nudličky a vše přidáme do masovo-houbové směsi.
-
Dýni hokaido omyjeme a i se slupkou nakrájíme na pečící papír na měsíčky.
Mírně osolíme, posypeme na plátky nakrájeným česnekem a pokapeme olivovým olejem.
Ve vyhřáté troubě pečeme asi 15 minut na 200 stupňů, až je dýně měkká.
Kuchařka: JanaDorazinova