
Suroviny
2-3 porce
- cca 250 g kuřecího prsa
- 1 červená paprika (nebo kapie)
- 1 pórek (cca 20 cm)
- 1 mrkev (větší)
- 2 porce instantních nudlí
- 4 lžíce sezamového oleje (i jiný může být, ale sezamový je lepší)
- asijské curry ( pikantní směs koření, já měla z Justu Nahrin )
- cca 300 ml vody (nebo kuřecího vývaru)
- sůl (podle potřeby)
Postup přípravy receptu
-
Ideálně ve woku rozpálíme olej, přihodíme na kostky pokrájené maso, předem řádně omyté a osušené. Restujeme cca 3 minutky.
-
Veškerou zeleninu nakrájíme na proužky a přihodíme ji do pánve k masu. Restujeme další 3 minuty. Poté přidáme curry koření, jen krátce promícháme, přihodíme nudle, opět promícháme a hned zalijeme chladnou vodou nebo vývarem.
-
Přivedeme k varu a vaříme, dokud se tekutina nevsákne a nudle nebudou měkké. To je zhruba za 3 až 5 minut. Na talířích můžeme poházet oblíbenou bylinkou.
Poznámka od kuchařky
Nápad můj… vím, že nic světoborného, ale když není času nazbyt…
Maso je měkké, zeleninka krásně křupavá a celé je to velmi decentně příjemně pikantní. A zašpiníme při vaření v podstatě jen pánev, pokud nepočítám prkénko a nůž :-)))
Podobný recept od Otty přidávám do podobných 🙂