Nudle s tuňákem a mrkví

50
- reklama -

Suroviny
4 porce

1 balení širokých nudlí nebo tagliatelle
2 konzervy tuňáka v oleji (kousky)
6 mrkví
1 velký rajský protlak
1 cibule
8 stroužků česneku
olivový olej
máslo
1 lžička sardelové pasty
2 lžíce nasekané pažitky
sůl
parmazán na posypání
případně zelené olivy

Postup přípravy receptu

  1. Rozehřejeme olivový olej a na mírné teplotě restujeme cibuli a 4 stroužky nasekaného česneku dozlatova (asi 10 minut). Pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, posolíme a asi 5 minut restujeme za občasného prohození. Přidáme zbývající česnek, tentokrát nastrouhaný, přiklopíme a dusíme dalších 10 minut, občas promícháme (nepodléváme, pouze přidáme lžíci másla).


    Zobrazit celý recept

  2. Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny a uvaříme je.
    K měkké mrkvi přimícháme rajský protlak, pažitku a sardelovou pastu, necháme probublat a přidáme obsah tuňákových konzerv, ze kterého jsme scedili olej. Promícháme a odstavíme z plotýnky.
    Do pokrmu můžeme vmíchat kolečka zelených oliv, nebo je podávat zvlášť.