- reklama -
Suroviny
4 porce
- 1 balení širokých nudlí nebo tagliatelle
- 2 konzervy tuňáka v oleji (kousky)
- 6 mrkví
- 1 velký rajský protlak
- 1 cibule
- 8 stroužků česneku
- olivový olej
- máslo
- 1 lžička sardelové pasty
- 2 lžíce nasekané pažitky
- sůl
- parmazán na posypání
- případně zelené olivy
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme olivový olej a na mírné teplotě restujeme cibuli a 4 stroužky nasekaného česneku dozlatova (asi 10 minut). Pak přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, posolíme a asi 5 minut restujeme za občasného prohození. Přidáme zbývající česnek, tentokrát nastrouhaný, přiklopíme a dusíme dalších 10 minut, občas promícháme (nepodléváme, pouze přidáme lžíci másla).
-
Mezitím dáme vařit vodu na těstoviny a uvaříme je.
K měkké mrkvi přimícháme rajský protlak, pažitku a sardelovou pastu, necháme probublat a přidáme obsah tuňákových konzerv, ze kterého jsme scedili olej. Promícháme a odstavíme z plotýnky.
Do pokrmu můžeme vmíchat kolečka zelených oliv, nebo je podávat zvlášť.
Kuchařka: Eliza