
- reklama -
Suroviny
- 750 g brokolice
- 6 stroužků česneku
- sůl
- 250 g plísňového sýra (rokfór)
- 4 lžíce sladké smetany
- pepř
- 375 g širokých nudlí
- 6 naložené chilli papričky
Postup přípravy receptu
-
Růžičky brokolice očistíme, stonky oloupeme a rozdělíme, rovněž tak růžičky. Stroužky česneku oloupeme a rozčtvrtíme.
-
Blanšírujeme brokolici asi 1 minutu ve vařící vodě. Propláchneme studenou vodou. Pak rozčtvrcené stroužky česneku rovněž blanšírujeme a propláchneme.
-
V kastrole rozmačkáme sýr se smetanou a velice zvolna za stálého míchání prohřejeme, až se sýr zcela rozpustí.
-
Mezitím dáme vařit nudle. Chilli papričky pokrájíme a přidáme s brokolicí a česnekem k omáčce. Opatrně okořeníme, protože sýr je slaný. Vmícháme do nudlí, které jsme mezitím uvařili „al dente“.
Kuchař: toprecepty.cz