- reklama -
Suroviny
4 porce
- 500 g nudlí s medvědím česnekem (nebo jakékoliv jiné)
- Na pesto:
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 125 ml olivového oleje
- 100 g vlašských ořechů
- 300 g jemně nastrouhané mrkve
- 1 lžíce petrželové natě
- sůl
- pepř
- 75 g tvrdého sýru
Postup přípravy receptu
-
Na 2 lyžiciach oleja orestujeme krátko nakrájanú cibuľu a cesnak.
-
Pridáme nahrubo nasekané orechy a 2 min restujeme.
Vložíme mrkvu a opäť restujeme 2 minúty. -
Mrkvovú zmes dáme do mixéra, prilejeme zvyšok oleja a pridáme vňať, polovicu syra, soľ a korenie. Zmixujeme dohladka. Ak je zmes hustá (záleží na šťavnatosti mrkvy), pridáme olej.
-
Rezance uvaríme al dente. Scedíme.
-
Scedené rezance premiešame s mrkvovým pestom a posypeme zvyškom syra. Ihneď podávame.
Poznámka od kuchařky
Recept je z brožúrky Rychle a chutně bez masa.
Kuchařka: tejaja