Nudle s kuřecím masem, houbami a artyčoky

64
- reklama -

Suroviny

350 g kuřecích řízků (prsní, stehenní)
150 g žampionů Portobello
100 g nakládaných artyčoků
2 větší jarní cibulky
100-150 ml smetany na vaření
hladká mouka nebo škrob
pár lístku čerstvě bazalky
pár kapek citrónové stavy
drůbeží vývar
drcený pepř
mořská sůl
olivový olej
plátek másla
vaječné nudle

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, zakápneme citrónovou šťávou, posypeme drceným pepřem, promícháme a necháme chvilku odležet.

  2. Na olivovém oleji zprudka opečeme kuřecí kousky. Orestované maso osolíme a vyndáme stranou.

  3. Do stejně pánve přidáme trochu olivového oleje a vhodíme pokrájené jarní cibulky, pouze spodní (bílé) části. Několikrát prohodíme a přisypeme na hrubo nakrájené žampiony. Lehce orestujeme, podlijeme vývarem a dusíme do měkká.

  4. Ke konci ke směsi přidáme pokrájené artyčoky a trochu smetany, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky nebo škrobu. Aši 10 minut provaříme.

  5. Nakonec vmícháme nasekané lístky bazalky, zelenou část jarních cibulek, kuřecí maso, zbytek smetany a plátek másla.

  6. Dochutíme soli a pepřem. Podáváme s vaječnými nudlemi.