
- reklama -
Suroviny
- 350 g kuřecích řízků (prsní, stehenní)
- 150 g žampionů Portobello
- 100 g nakládaných artyčoků
- 2 větší jarní cibulky
- 100-150 ml smetany na vaření
- hladká mouka nebo škrob
- pár lístku čerstvě bazalky
- pár kapek citrónové stavy
- drůbeží vývar
- drcený pepř
- mořská sůl
- olivový olej
- plátek másla
- vaječné nudle
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky, zakápneme citrónovou šťávou, posypeme drceným pepřem, promícháme a necháme chvilku odležet.
-
Na olivovém oleji zprudka opečeme kuřecí kousky. Orestované maso osolíme a vyndáme stranou.
-
Do stejně pánve přidáme trochu olivového oleje a vhodíme pokrájené jarní cibulky, pouze spodní (bílé) části. Několikrát prohodíme a přisypeme na hrubo nakrájené žampiony. Lehce orestujeme, podlijeme vývarem a dusíme do měkká.
-
Ke konci ke směsi přidáme pokrájené artyčoky a trochu smetany, ve které jsme rozmíchali lžičku mouky nebo škrobu. Aši 10 minut provaříme.
-
Nakonec vmícháme nasekané lístky bazalky, zelenou část jarních cibulek, kuřecí maso, zbytek smetany a plátek másla.
-
Dochutíme soli a pepřem. Podáváme s vaječnými nudlemi.
Kuchařka: aisha