Suroviny
4 porce
- 400 g těstovin
- 400 g hříbku
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 stroužek česneku
- 4 panáky koňaku
- nasekaná petrželová nať
- sůl
- olej
- trochu másla
Postup přípravy receptu
-
Očištěné houby nakrájíme na slabé plátky.
-
V oleji a másle osmahneme napůl překrojeny česnek (ne do tmavá). Pozor: z oleje by se nemělo kouřit. Přidáme houby a 2-3 minuty restujeme.
-
Poté přilijeme koňak a na vysokém ohni zrychla necháme vypařit.
-
Stranou smícháme protlak s trochou vody a přilijeme k houbám. Necháme už jen chvíli provařit, aby došlo ke spojení všech chutí.
-
Až teprve nyní zlehka osolíme (ne moc – nezapomínejme, že houby budeme míchat s již slanými těstovinami).
-
Postavíme mimo oheň a přidáme petrželku.
-
Houby jsou tímto připraveny a můžeme je smíchat s předem uvařenými nudlemi.
Poznámka od kuchařky
Recept je z knihy Tutta pasta.
Testoviny si muze kazdy zvolit dle sve chuti. Snad mimo spaget se daji delat uplne se vsim. Ja jsem pouzila vroubkovane tluste nudle. V originalnim receptu doporucuji penne. Chtela bych jen dodat, ze se nejedna o klasickou tekutou omacku. Testoviny se houbami jen obali. Fotky asi nebudou nejlepsi, ale slibuji, ze se priste zlepsim.