Nudle s houbama

45
- reklama -

Suroviny
4 porce

400 g těstovin
400 g hříbku
1 lžíce rajského protlaku
1 stroužek česneku
4 panáky koňaku
nasekaná petrželová nať
sůl
olej
trochu másla

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné houby nakrájíme na slabé plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. V oleji a másle osmahneme napůl překrojeny česnek (ne do tmavá). Pozor: z oleje by se nemělo kouřit. Přidáme houby a 2-3 minuty restujeme.

  3. Poté přilijeme koňak a na vysokém ohni zrychla necháme vypařit.

  4. Stranou smícháme protlak s trochou vody a přilijeme k houbám. Necháme už jen chvíli provařit, aby došlo ke spojení všech chutí.

  5. Až teprve nyní zlehka osolíme (ne moc – nezapomínejme, že houby budeme míchat s již slanými těstovinami).

  6. Postavíme mimo oheň a přidáme petrželku.

  7. Houby jsou tímto připraveny a můžeme je smíchat s předem uvařenými nudlemi.

Poznámka od kuchařky

Recept je z knihy Tutta pasta.

Testoviny si muze kazdy zvolit dle sve chuti. Snad mimo spaget se daji delat uplne se vsim. Ja jsem pouzila vroubkovane tluste nudle. V originalnim receptu doporucuji penne. Chtela bych jen dodat, ze se nejedna o klasickou tekutou omacku. Testoviny se houbami jen obali. Fotky asi nebudou nejlepsi, ale slibuji, ze se priste zlepsim.