
Suroviny
2 porce
- 6 vajec
- 1 mozzarella – 125 g
- 2 lžíce psyllia
Postup přípravy receptu
-
Do mixéru (můžete použít i tyčový) dejte 6 vajec a natrhanou mozarrellu a mixujte do hladka, tzn. žádné byť jen malinké kousíčky mozzarelly vditelné ve směsi nesmí být.
-
Přidejte psyllium a důkladně promixujte.
-
Směs nechte stát 5 minut a mezitím rozehřejte troubu na 160 stupňů. Připravte pečící plech s pečícím papírem.
-
Správná směs se snadno lije na papír (měla by mít strukturu, jako když děláte tenké palačinky). Je třeba vytvořit co nejtenčí vrstvu. Nebojte se, pečením lehce nabyde.
-
Dejte do trouby a hlídejte, hotovo je za 5-6 minut – na okrajích začíná zlátnout.
-
Vyndejte plech a srolujte hned do rolády. Pak už v libovolnou dobu krájte nudle požadované tloušťky nebo délky. Vytvářet můžete opravdu tenké nudle do polévky, papardelle, špagety…
Poznámka od kuchařky
https://www.instagram.com/5jideldenne/ https://www.facebook.com/zivotvpohode/?modal=admin…
Toužila jsem po těstovinách, ale jsem lowcarb, takže jsou zapovězené. Přijel syn a chtěl své oblíbené aglio olio. Šli jsme na golf a já jsem potřebovala také syté jídlo. Věděla jsem, že na netu kolují recepty na grusetky, konečně jsem se do nich pustila a výsledek předčil mé očekávání. Výroba těstovin jde jak po másle a hotové je máte do 15 minut.









