Nudle bez mouky aneb znáte grusetky?

104
- reklama -

Suroviny
2 porce

6 vajec
1 mozzarella – 125 g
2 lžíce psyllia

Postup přípravy receptu

  1. Do mixéru (můžete použít i tyčový) dejte 6 vajec a natrhanou mozarrellu a mixujte do hladka, tzn. žádné byť jen malinké kousíčky mozzarelly vditelné ve směsi nesmí být.

  2. Přidejte psyllium a důkladně promixujte.

  3. Směs nechte stát 5 minut a mezitím rozehřejte troubu na 160 stupňů. Připravte pečící plech s pečícím papírem.

  4. Správná směs se snadno lije na papír (měla by mít strukturu, jako když děláte tenké palačinky). Je třeba vytvořit co nejtenčí vrstvu. Nebojte se, pečením lehce nabyde.

  5. Dejte do trouby a hlídejte, hotovo je za 5-6 minut – na okrajích začíná zlátnout.

  6. Vyndejte plech a srolujte hned do rolády. Pak už v libovolnou dobu krájte nudle požadované tloušťky nebo délky. Vytvářet můžete opravdu tenké nudle do polévky, papardelle, špagety…

Poznámka od kuchařky

https://www.instagram.com/5jideldenne/ https://www.facebook.com/zivotvpohode/?modal=admin…

Toužila jsem po těstovinách, ale jsem lowcarb, takže jsou zapovězené. Přijel syn a chtěl své oblíbené aglio olio. Šli jsme na golf a já jsem potřebovala také syté jídlo. Věděla jsem, že na netu kolují recepty na grusetky, konečně jsem se do nich pustila a výsledek předčil mé očekávání. Výroba těstovin jde jak po másle a hotové je máte do 15 minut.