
- reklama -
Suroviny
- 2 hrsti jahel
- 1/2 balíčku mražené Mexické zeleninové směsi
- 2-3 stroužky česneku
- 100 g slaniny
- 1 pikantní klobáska
- 1 menší cibule
- libeček dle chuti
- asi 2 l vývaru
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu namočíme nejlépe přes noc a ráno uvaříme do měkka.
-
Jáhly propláchneme a spaříme. Pak uvaříme do měkka (asi 10 min.)
-
Uvařené jáhly a cizrnu smícháme ve vývaru, množství volíme podle požadované hustoty, vsypeme mraženou zeleninu.
-
Slaninu rozškvaříme, na ni zpěníme cibuli a vhodíme prohřát klobásku nakrájenou na kousky, vložíme do polévky, ochutíme libečkem a už při vypnutém sporáku necháme dojít.
-
Přidáme prolisovaný česnek, dochutím dle chuti např.solí – klobásky ale bývají slané.
Poznámka od kuchařky
Polévka mě napadla jednoduše, z předešlých dní mi zbyla uvařená cizrna i jáhly, smícháním vznikla velmi lahodná a výživná polévka.
Kuchařka: spagetka