- reklama -
Suroviny
4 porce
- 200 g červené čočky
- 4 plátky uzené kladenské pečeně
- 2 velké cibule
- 3 vejce (bílky + 1 žloutek)
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Cibuli si očistíme a nakrájíme na půlkolečka. Orestujeme dozlatova na pánvi (nasucho).
-
Mezitím si dáme vařit čočku (kvůli barvě můžeme přidat 1 lžičku kari nebo kurkumy, ale ne pokud je to jídlo pro děti).
-
Bílky si lehce rozšleháme, vlijeme na pánev a vidličkou uděláme cákance rozšlehaným žloutkem (nesmí být vyšlehaný do pěny).
-
Potom už si jen na pánvi dozlatova opečeme maso a naservírujeme. Kdo má jak rád, může si případně dosolit, ale mně maso přišlo slané dost, takže jsem jen jídlo trochu opepřila.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: DlabemeZdrave