Nové brambory s kaparovo hořčičným přelivem

72
- reklama -

Suroviny
2 porce

nové brambory, dle velikosti 6-8
———-
2 vejce
cca 6 PL zakysané smetany
2 PL oleje
2 PL hořčice dle chuti a zásob – použila jsem napůl dijonskou a medovou
1 vrchovatá PL nasekaných kaparů ( použila jsem velké, viz foto)
čerstvé bylinky – petrželka, pažitka, já jsem použila mátu a byla to velmi zajímavá chuť
sůl, směs pepřů z mlýnku

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit brambůrky (vařila jsem už rozpůlené) a vejce, vyšlo to akorát – brambory měkké a vajíčka na hranici naměkko a natvrdo….


    Zobrazit celý recept

  2. Vajíčka oloupeme, pokrájíme a dáme do misky, přidáme ostatní suroviny a zlehka promícháme.

  3. Na talířku brambory přelijeme přelivem.

Poznámka od kuchařky

Pochopila jsem filosofii TOPek – čím víc tím líp….Takže neřeším, jestli tu něco podobného není. Moc nám chutnalo a přidávám jako recept. Flákota jako příloha samozřejmě možná 🙂