- reklama -
Suroviny
2 porce
- nové brambory, dle velikosti 6-8
- ———-
- 2 vejce
- cca 6 PL zakysané smetany
- 2 PL oleje
- 2 PL hořčice dle chuti a zásob – použila jsem napůl dijonskou a medovou
- 1 vrchovatá PL nasekaných kaparů ( použila jsem velké, viz foto)
- čerstvé bylinky – petrželka, pažitka, já jsem použila mátu a byla to velmi zajímavá chuť
- sůl, směs pepřů z mlýnku
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit brambůrky (vařila jsem už rozpůlené) a vejce, vyšlo to akorát – brambory měkké a vajíčka na hranici naměkko a natvrdo….
-
Vajíčka oloupeme, pokrájíme a dáme do misky, přidáme ostatní suroviny a zlehka promícháme.
-
Na talířku brambory přelijeme přelivem.
Poznámka od kuchařky
Pochopila jsem filosofii TOPek – čím víc tím líp….Takže neřeším, jestli tu něco podobného není. Moc nám chutnalo a přidávám jako recept. Flákota jako příloha samozřejmě možná 🙂
Kuchařka: Eja57