
- reklama -
Suroviny
2-3 porce
- cca 0,5 kg nových brambor
- 2-3 stroužky českého česneku
- 1 větší chilli paprička
- hrst nakrájených různobarevných paprik
- 1 KL římského kmínu
- 1/2 KL sladké papriky
- sůl, pepř
- olej
- cca 10 lístků čerstvé máty a cca 2 PL nasekané pažitky
- kůra z poloviny citronu + pár kapek šťávy
- sýr balkánského typu k podávání
Postup přípravy receptu
-
Brambory nakrájíme na tenké plátky (dle kvality – nejlépe jen omyté). Česnek na jemné plátky, papriky na kroužky. Nastrouháme citronovou kůru.
-
Do hluboké pánve dáme trochu oleje, rozehřejeme, přidáme plátky česneku a paprik, chvíli restujeme, přidáme kmín a mletou papriku, chvíli promícháme, podlijeme trochu vřelé vody a přidáme plátky brambor. Osolíme, opepříme.
-
Dusíme do změknutí brambor – necháme vydusit tekutinu. Smícháme nasekanou mátu s pažitkou a citronovou šťávou a kůrou, vmícháme do hotových brambor, přiklopíme a necháme pár minut rozvinout chutě.
Podáváme dle chuti posypané sýrem a ev. s vajíčkem – není nutné.
Poznámka od kuchařky
Fotka je moje – z Labužníka, recept taky, vařila jsem nyní opět a dávám sem.
Kuchařka: Eja57