
Suroviny
3 porce
- 3 plátky- celé filety ryby pangasia nebo jiné, velké a široké na plnění
- 1 mražený listový špenát v kostkách
- cibulka
- 1 smetana na vaření
- sušený česnek
- sůl
- pepř
- podravka
- 6 surimi tyčinek
- půl citronu
- 6 plátků dušené vepřové šunky
- bylinková sůl
Postup přípravy receptu
-
Na hlubší pánvi osmahneme cibulku na jemno, přidáme osmahnout kostky mraženého špenátu, počesnekujeme, posypeme 1 kávovou vrchovatou lžičkou podravky, pro zvýraznění chuti. Jen lehce spaříme, aby bylo rozmrazeno.
-
Plátky pokapeme citronem, posypeme podravkou, poklademe plátky šunky, špenátem a tyčinkami. Zabalíme, zpevníme potravinovou nití. Posypeme bylinkovou solí, pokapeme olivovým olejem, osmažíme cca pět minut po každé straně pod pokličkou, aby se propeklo.
-
Vyndáme závitky a výpeček podlijeme trochou vody, převaříme, popřípadě dochutíme česnekem a podravkou, podlijeme smetanou, dáme zbytek špenátové náplně, pokud zbylo, zahustíme trochou hladké mouky. Převaříme cca 6 minut.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s čím máte rádi, já dávám rýži nebo brambory. Pokud chcete pohostit návštěvu, co ráda ryby, tak to je to pravé! Dobrou chuť.









