- reklama -
Suroviny
- 300 ml kefíru (mám domácí)
- 150 ml oleje
- 10 g čerstvého droždí
- 2-3 lžíce cukru
- půl rovné lžičky soli
- 500-520 g hladké mouky
Postup přípravy receptu
-
Postup je velice jednoduchý – v kefíru s cukrem rozmíchat droždí, přidat zbytek surovin, uhníst těsto a zavřené v plastovém boxu nebo v míse s víkem ho uložit kynout na 12-18 hodin do lednice.
-
Hotové těsto jen vytáhneme, propracujeme a můžeme tvarovat – koláčky s náplní, koláče přes celý plech, sladké taštičky s ovocnou náplní hřebeny a spoustu dalšího.
Těsto je příjemně tvárné a na ruce nějak nelepí. -
Těsto jde samozřejmě připravit i klasicky a nechat kynout asi 60 minut, jen bych pak zvýšila množství droždí (z 10 g na 15-20 g).
Poznámka od kuchařky
Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz/nocni-testo-na-sladke-p…
Kuchařka: cathleen