Nočky s vejcem a cuketou

70
- reklama -

Suroviny

Nočky:
500 g polohrubé mouky
300-330 ml mléka
1 vejce
1-1,5 rovné lžičky soli
Na smažení:
sádlo
kousek pórku
1-2 mladé (malé) cukety
dobrý špekáček
vejce
mletý pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na nočky promícháme dohromady a pokud je třeba, přidáme trochu mléka. Těsto má být spíš měkké.
    Vystřeme ho přes haluškovač do hrnce s vřící vodou, občas ode dna vařečkou opatrně promíchneme.
    Nočky během chvilky vyplavou, vaříme jen krátce. Scedíme je a ihned podáváme (použijeme). Na tuto rychlovku potřebuji jen menší část nočků (viz. Poznámka).

  2. V pánvi na sádle osmahneme na kostičky nakrájené špekáčky, přidáme k nim tenká kolečka pórku a cuketu, nakrájenou na uzounké nudličky – používáme škrabku na julienne – a jen krátce restujeme.

  3. Přihodíme i nočky a jen co se prohřejí, zalijeme je rozšlehanými vejci. Osolíme, opepříme a můžeme podávat – třeba s okurkou nebo zeleninovým salátem.

Poznámka od kuchařky

Nočky dělám podle tohoto receptu, většinou opravdu jen jako přílohové. https://www.toprecepty.cz/recept/53429-jemne-prilo… Pokud jich porce – dvě zbydou, dají se takto upravit na pánvi třeba jako rychlá večeře.