Nočky s rajčátky, cuketou a fenyklem

74
- reklama -

Suroviny

1/2 cukety
cca 8 malých rajčátek
slabší 1/2 fenyklu
2 stroužky česneku
1 kelímek smetany ke šlehání
snítka rozmarýnu
grilovací koření dle chuti
olivový olej nebo jiný olej dle potřeby
1 balení gnocchi

Postup přípravy receptu

  1. Fenykl a cuketu nakrájejte na kostičky (loupat ji nemusíte), rajčátka na čtvrtiny.

  2. Na česnek zatlačte čepelí nože, rozmáčkněte jej a podélně nakrájejte. Poprašte kořením a na lžíci olivového oleje vše pěkně zprudka opečte, trošku tím napodobíte gril.

  3. Poté stáhněte na mírnější ohřev, podlijte smetanou (kdo rád vaří s vínem, ještě před podlitím se sem náramně hodí jedno nebo dvě „drcnutí“ bílého).

  4. Přidejte snítku rozmarýnu a společně pár minut povařte, dokud omáčka nezhoustne.

  5. V případě potřeby větším strávníkům ještě dosolte nebo přidejte prolisovaný česnek.

  6. Promíchejte s uvařenými noky.

Poznámka od kuchařky

Noky vzhledem k jejich pracnosti a pro mě docela dostupné ceně, spíše kupuji, doma je dělám jen výjimečně. Když mám zkrátka chuť na něco více „vymazleného“ pro naše bříška .-)

Pokud pokrm připravujete pro děti:

– rajčata jsou vhodná od 1 roku – jsou alergen

– smetana je taktéž vhodná až po prvním roce kvůli vyššímu obsahu bílkovin, které zatěžují dětské ledviny

Mé další recepty najdete na http://mamavkuchyni.blogspot.cz