
Suroviny
2 porce
- 2 kusy tresky
- 60 g cibule
- 2 stroužky česnek
- 1 lžíce citronové šťávy
- citrón na ozdobu
- 20 g oleje
- 2 lžičky másla
- 1/2 lžičky tekutého chilli
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Ryby omyjeme, osušíme, zbavíme kostnatých ploutviček.
-
Z rozetřeného česneku, nasekané cibule, citrónové šťávy, soli a tekutého čili si uděláme marinádu, kterou ryby potřeme a necháme cca 1 hodinu marinovat.
-
Na pekáček položíme pečící papír, potřeme ho jednou lžící oleje a přidáme ryby i s marinádou. Na každou rybku dáme kousíček másla.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na grilu, nebo horkém vzduchu dorůžova. Podáváme s bramborem.
Poznámka od kuchařky
Chtěla jsem najít něco o Tresce nizozemské, ale přiznám se, že jsem nic nenašla. Jak známo, na tohle nejsem specialista:-)). Nicméně, včera jsem na tuto rybu narazila v Kauflandu a tak jsem si ji koupila s tím, že vyzkouším. Nemá téměř kosti, jen hrubou páteř a celkově je houževnatější. S touto matinádou byla skvělá, třebaže se mi ty rybky malinko kroutily.