Nizozemská treska

72
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 kusy tresky
60 g cibule
2 stroužky česnek
1 lžíce citronové šťávy
citrón na ozdobu
20 g oleje
2 lžičky másla
1/2 lžičky tekutého chilli
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ryby omyjeme, osušíme, zbavíme kostnatých ploutviček.

  2. Z rozetřeného česneku, nasekané cibule, citrónové šťávy, soli a tekutého čili si uděláme marinádu, kterou ryby potřeme a necháme cca 1 hodinu marinovat.

  3. Na pekáček položíme pečící papír, potřeme ho jednou lžící oleje a přidáme ryby i s marinádou. Na každou rybku dáme kousíček másla.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě na grilu, nebo horkém vzduchu dorůžova. Podáváme s bramborem.

Poznámka od kuchařky

Chtěla jsem najít něco o Tresce nizozemské, ale přiznám se, že jsem nic nenašla. Jak známo, na tohle nejsem specialista:-)). Nicméně, včera jsem na tuto rybu narazila v Kauflandu a tak jsem si ji koupila s tím, že vyzkouším. Nemá téměř kosti, jen hrubou páteř a celkově je houževnatější. S touto matinádou byla skvělá, třebaže se mi ty rybky malinko kroutily.