
- reklama -
Suroviny
4+
- 0,75-1 kg kyselého zelí
- voda podle potřeby
- 1 kostka zeleninového bujónu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule na drobno
- 1 lžička kmínu
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 velký brambor
- 0,5 l mléka 1,5%
- 1 vrchem lžíce celozrnné špaldové mouky
- 1/2 lžíce vepřového sádla ( jen pro chuť)
Postup přípravy receptu
-
Do hrnce dáme olej, rozpálíme jej a přidáme cibuli a lžičku kmínu, smažíme tak dlouho, dokud nezlátnou okraje . Přidáme papriku a po 2 vteřinách zalijeme vdou. Přidáme zelí bez šťávy, dvě kolečka stévie a vaříme pod pokličkou
do měkka. -
Do mléka zakvrdláme mouku. Oloupaný brambor nakrájíme na kostičky a uvaříme. Přidáme do hrnce k zelí. Přivedeme k varu a vmícháme mléko s moukou. Chvilku povaříme. Nakonec přidáme kousek sádla.
Poznámka od kuchařky
Couračka se jmenuje proto, že se zelí nekrájí a nechá se „courat“
Kuchařka: janky3