Nízkokalorická zelnice-couračka

74
- reklama -

Suroviny
4+

0,75-1 kg kyselého zelí
voda podle potřeby
1 kostka zeleninového bujónu
2 lžíce olivového oleje
1 cibule na drobno
1 lžička kmínu
2 lžičky mleté sladké papriky
1 velký brambor
0,5 l mléka 1,5%
1 vrchem lžíce celozrnné špaldové mouky
1/2 lžíce vepřového sádla ( jen pro chuť)

Postup přípravy receptu

  1. Do hrnce dáme olej, rozpálíme jej a přidáme cibuli a lžičku kmínu, smažíme tak dlouho, dokud nezlátnou okraje . Přidáme papriku a po 2 vteřinách zalijeme vdou. Přidáme zelí bez šťávy, dvě kolečka stévie a vaříme pod pokličkou
    do měkka.

  2. Do mléka zakvrdláme mouku. Oloupaný brambor nakrájíme na kostičky a uvaříme. Přidáme do hrnce k zelí. Přivedeme k varu a vmícháme mléko s moukou. Chvilku povaříme. Nakonec přidáme kousek sádla.

Poznámka od kuchařky

Couračka se jmenuje proto, že se zelí nekrájí a nechá se „courat“