
- reklama -
Suroviny
cca 15
- 300 ml acidofilního mléka
- 1 vrchovatá polévková lžíce hořčice (cca 30 g)
- 1 vrchovatá polévková lžíce majonézy (cca 30 g)
- 1 a 1/2 polévkové lžíce jablečného octa nebo jednu běžného octa 8%
- 1 kávová lžička medu (cca 5 g)
Postup přípravy receptu
-
Do vhodné sklenice (já používám sklenici od majonézy, ve které to potom rovnou nechám v lednici), dáme všechny ingredience, uzavřeme a řádně roztřepeme.
Poznámka od kuchařky
Kalorické hodnoty porce 25 g:
Energie: 128 kJ, tuky 2,3 g, bílkoviny 0,8 g, sacharidy 1,5 g
Je to zhruba polovina toho, co mají běžné zálivky s olejem.
Kuchařka: Hana Lounova