Niyamai parripu-čočka po srílansku

73
- reklama -

Suroviny

300 g červené čočky
5 stroužků česneku
menší cibule
1 kl kurkumy
1 kl kari
1/2 kl chilli
sůl
1 kl pískavice (nemusí být)
200 ml kokosového mléka

Postup přípravy receptu

  1. Čočku řádně vyprat, až je voda opravdu čistá.

  2. Dát tak o dva centimetry víc vody, přidat veškeré koření, cibuli nakrájenou na plátky, česnek pouze rozmáčknout nožem, vařit asi 15 minut, občas míchat, nakonec přidat kokos, mléko a ještě cca 10 minut povařit.

Poznámka od kuchařky

Pokud máte možnost koupit koření někde ve spec. prodejnách nebo přímo dovést z ciziny, neváhejte…takové kari je absolutně nesrovnatelné s tím, které se prodává u nás.