
- reklama -
Suroviny
2 poctivé
- 1 balení špenátu (stačí obyčejný 500 g protlak)
- 1 balení Nivy (používám Madeta 115g)
- olej
- 1 cibule
- česnek
- pepř
- muškátový oříšek
- 3-4 vajíčka
- těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Nahrubo nakrájenou cibuli osmažím v hrnci na oleji a přidám zmrzlý špenát.
-
Nechám pod pokličkou rozmrznout a krátce podusit, trvá to asi 15 minut.
-
Poté ve špenátu rozpustím nadrobno nakrájenou nivu, která ho krásně zahustí. Dochutím pepřem a prolisovaným česnekem, kdo má rád, může dát i kousek nastrouhaného muškátového oříšku. Podávám s těstovinami a vařeným vajíčkem.
Poznámka od kuchařky
Je to úplně obyčejné jídlo, ale je rychlé, levné a dobré, takže u nás stále v kurzu. Stejně dělám i z kapusty, kterou si nasekanou v robotu zamrazujeme.
Kuchařka: Klariska