Nivovožampiónová omáčka s haluškami a uzeným masem

44
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 plátky uzeného masa
1 extra krémová zakysaná smetana
6 čerstvých žampiónů
trochu kopru
1 cibule
1 stroužek česneku
kurkuma
sůl
pepř
10 dkg Nivy

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi zprudka opečeme uzené maso po obou stranách a vyndáme na talíř.


    Zobrazit celý recept

  2. Do výpeku dáme orestovat na drobno nakrájenou cibuli a žampióny nakrájené na plátky. Přidáme čtvrt lžičky kurkumy a plátky česneku. Orestujeme už jen krátce a zalijeme 1 dcl vody. Dusíme pod poklicí 10 minut.

  3. Poté přimícháme zakysanou smetanu, rozdrobíme Nivu a promícháme. Pokud máme omáčku dost hustou přilijeme ještě trochu vody.

  4. Dosolíme, opepříme a kekonci přidáme špetku kopru. Provaříme jen minutku. Podáváme. s haluškami a uzeným masem.

Poznámka od kuchařky

Halušky jsem použila ze sáčku, ale samozřejmě můžeme udělat vlastní. Například podle tohoto receptu. http://www.toprecepty.cz/recept/1694-halusky-s-kys…