- reklama -
Suroviny
6 porcí
- zbylý chleba
- pořádnou hrst sušených hub
- kousek pórku
- 1 lžíce vegety
- 1 malá mrkev
- 1/2 kedlubny
- 100 g Nivy
- 100 ml smetany
- zeleninový vývar
- sůl
- hrnek mléka
- trochu oleje
- cibulková nať
- 1 vejce
Postup přípravy receptu
-
Houby si namočíme do mléka, aby změkly, do hrnce s vodou se zeleninovým vývarem nakrájíme chleba a vaříme.
-
Kedlubnu a mrkev nastrouháme a na trošce oleje opečeme.
-
Polévku promixujeme ručním mixerem, přidáme opečenou zeleninu, nakrájený pórek, přidáme vegetu, vylijeme houby i s mlékem a vaříme dál, až je vše měkké.
-
Ke konci vaření nastrouháme do polévky nivu, smetanu rozmícháme s vajíčkem, polévku odstavíme a smetanou zalijeme. Můžeme ozdobit cibulkovou natí.
Poznámka od kuchařky
Dneska mám polévkový vymýšlecí den a přišla jsem na 2 polévky dobré chuti, tato je i sytá.
Kuchařka: Bibinka