- reklama -
Suroviny
4 porce
- těstoviny (spirálky – 1 balíček)
- 200 g Nivy
- 200 šunkového salámu
- 5 stroužků česneku
- 1 cibule (menší)
- 1 smetana
- 1/4 l mléka
- tavený sýr (podle potřeby – většinou není třeba)
- bílý pepř
- pažitka (nebo cibulová nať)
- olej
Postup přípravy receptu
-
Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě al dente – na skus. Mezitím na lžíci oleje zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, salám a společně prohřejeme, nesmažíme. Přidáme rozdrobenou nivu, zalijeme šlehačkou a mlékem a necháme na mírném plameni roztavit. Pokud je omáčka příliš řídká, zahustíme ji taveným sýrem. Kořeníme čerstvě namletým bílým pepřem. Na talíři horké těstoviny zalijeme omáčkou a posypeme pažitkou.
Kuchařka: zizala