- reklama -
Suroviny
2,5 litru
- 3 hrsti zelených fazolek
- 1 větší brambora
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 100 ml kysané smetany
- 2 vejce natvrdo
- hrst kopru
- 50 g nivy
- 50 g loveckého salámu-nemusí být
- 1 kostka bylinkového vývaru a jedna slepičího vývaru
- 3 bobkové listy
- 5 kuliček pepře
- trošku oleje
- uvařená zbylá rýže
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V hrnci na oleji opečeme nakrájenou cibulku a česnek na plátky, přidáme nařezaný fazolky na menší kousky, nastrouhanou mrkev s bramborou, přidáme koření, zalijeme vodou, dáme vývarové kostky a necháme vařit.
-
Mezi tím si uvaříme vejce natvrdo, dáme si do mističky kysanou smetanu, naředíme jí vodou, nastrouháme do ní nivu a promícháme.
-
Až jsou fazolky měkké, vlijeme do polévky směs kysané smetany a drobně nakrájeného loveckého salámu, ještě chvíli vaříme a nakonec vhodíme kopr a dáme nakrájená vajíčka, rýži, přejedeme varem a je hotovo, jen můžeme přisolit podle chuti.
Poznámka od kuchařky
Zbyla mi rýže z předešlého dne a v lednici poslední kousek nivy a loveckého salámu, tak co s tím, no jasně polívčičku a dobrou.
Kuchařka: Bibinka