
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 200 g (2 x 100 g výseč) nivy
- 2 vejce
- 8 lžic hladké mouky
- pivo (dle potřeby)
- sůl
- pepř
- olej
- 8 středních brambor
- sůl
- olej
- bílé zelí
- mrkev
- cukr
- sůl
- olej
- sedmibylinný ocet
Postup přípravy receptu
-
Z vajec, mouky a piva vymícháme těstíčko hustoty palačinek, osolíme, opepříme.
-
Každou výseč nivy rozdělíme na 4 kousky, namáčíme v těstíčku a smažíme z obou stran na rozpáleném oleji.
-
Trilobiti: Brambory dobře omyjeme, rozkrojíme podélně napůl a každou půlku napříč několikrát nakrojíme (viz foto). Potřeme olejem, osolíme a pečeme v troubě doměkka.
-
Zelný salát – klasika: 1/4 hlávky bílého zelí, 1 mrkev – nastrouhám na robotu. Přidám sůl, cukr, olej a sedmibylinný ocet, rukama promíchám a pořádně prohnětu, aby se chutě spojily.
Kuchařka: luckymoon