
- reklama -
Suroviny
- 6 filetů z nilského okouna
- hrubá mořská sůl
- štáva z 1 citronu
- 2 – 3 PL olivového oleje
- petrželka
- Na trojobal :
- hladká mouka podle potřeby
- 5 vajec s kapkou oleje
- strouhanka s citronovou kůrou, uzenou paprikou a nadrcenou petrželkou
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety omyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme, pokapeme šťávou z citronu, zakapeme olivovým olejem a posypeme nadrcenou petrželkou.
-
Necháme 30 minut v chladu. Po této době obalíme filety v trojobalu (hladké mouce, vejcích s kapkou oleje a ve strouhance, smíchané s nastrouhanou citronovou kůrou, uzenou paprikou a nadrcenou petrželkou).
Smažíme v hluboké pánvi s rozehřátým olejem nebo ve fritovacím hrnci. -
Zbylý tuk odsajeme kuchyňskou utěrkou a podáváme se salátem.
Kuchařka: Ivace64