- reklama -
Suroviny
10,12
- Na korpus:
- 120 g nesoleného másla
- 250 g drcených sušenek karamelových Lotus (ammareti)
- Na náplň:
- 380 g bílé čokolády
- 750 g plnotučného tvarohu
- 380 ml plnotučného mléka
- lusk vanilky
- 60 g moučkového cukru
Postup přípravy receptu
-
Troubu si předehřejeme na 180°C, máslo si rozpustíme v kastrůlku, vmícháme rozdrcené sušenky, promícháme a vtlačíme na dno koláčové formy cca 28cm v průměru, kterou buď vymažeme důkladně máslem nebo vyložíme pečícím papírem a pečeme 12 minut. Dáme na stranu a necháme vychladnout.
-
Náplň: Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s mlékem. Necháme zchladnout a občas promícháme, aby se nám neudělal škraloup.
-
Mezitím utřeme tvaroh s cukrem a dření s vanilky na krém a vmícháme polovinu rozpuštěné čokoády a poté jemně zbytek!
-
Vlijeme do formy na korpus a necháme v chladničce alespoň 6 hodin.
-
Ostrým nožem uvolníme prstenec formy a opatrně odstraníme! Ozdobíme čokoládovými hoblinkami nebo ovocem a zakysanou smetanou! Dobrou chuť.
Kuchař: michalnaar