
- reklama -
Suroviny
- 1 středně velký kapr
- máslo
- pepř
- kari
- paprika sladká
- paprika pálivá
- kmín
- vegeta
- česnek
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Kapra naporcujete na menší díly, osolíte, okořeníte a v pekáči podložíte i přikryjete plátky másla a dáte na 15 minut do trouby 250°C horké.
-
Po této době se podíváte, zda jsou plátky ryby ponořeny ve šťávě. Když ne, dolijete vřelou vodou tak, aby byly. Vložíte zpět do trouby a stáhnete teplotu na 80-100°C.
A pozor!!! Necháte v takto teplé troubě 10-12 hodin, nejlépe přes noc. -
A ráno máte kapra s úplně rozpuštěnými kostmi.
Podává se s chlebem či bramborem a posype sekanou pažitkou.
Poznámka od kuchařky
Zdroj – soutěž časopisu Receptář
Kuchařka: simko.jit