Nevykostěný kapr bez kostí

123
- reklama -

Suroviny

1 středně velký kapr
máslo
pepř
kari
paprika sladká
paprika pálivá
kmín
vegeta
česnek
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Kapra naporcujete na menší díly, osolíte, okořeníte a v pekáči podložíte i přikryjete plátky másla a dáte na 15 minut do trouby 250°C horké.

  2. Po této době se podíváte, zda jsou plátky ryby ponořeny ve šťávě. Když ne, dolijete vřelou vodou tak, aby byly. Vložíte zpět do trouby a stáhnete teplotu na 80-100°C.
    A pozor!!! Necháte v takto teplé troubě 10-12 hodin, nejlépe přes noc.

  3. A ráno máte kapra s úplně rozpuštěnými kostmi.
    Podává se s chlebem či bramborem a posype sekanou pažitkou.

Poznámka od kuchařky

Zdroj – soutěž časopisu Receptář