Nevšední melounový salát

26
- reklama -

Suroviny

1 malá červená cibule nakrájená na jemné kostičky
jemně osolená
1-2 lžičky sladkého portského vína
1 okurka na plátky
600 g plátky zralého vypeckovaného medového melounu
600 g plátky zralého vypeckovaného vodního melounu
1-2 čajové lžičky octa z červeného vina
6 čajových lžiček olivového oleje
1 list estragonu
šťáva z jednoho pomeranče
120 g zauzené sušené šunky

Postup přípravy receptu

  1. Slanou cibuli promícháme s portským vínem. Plátky okurek a melounu promícháme, přidáme cibuli v portském a 3 lžičky olivového oleje. Dále přidáme estragon, nakrájený na jemné nudličky, a necháme 15 minut odpočinout.

  2. Šťávu z pomeranče vyvaříme a vyšleháme s olivovým olejem.

  3. Vychlazeny salát naaranžujeme na talíř, zalijeme pomerančovým vinaigrettem a dozdobíme plátky sušené šunky.

- reklama -