
- reklama -
Suroviny
- 1 malá červená cibule nakrájená na jemné kostičky
- jemně osolená
- 1-2 lžičky sladkého portského vína
- 1 okurka na plátky
- 600 g plátky zralého vypeckovaného medového melounu
- 600 g plátky zralého vypeckovaného vodního melounu
- 1-2 čajové lžičky octa z červeného vina
- 6 čajových lžiček olivového oleje
- 1 list estragonu
- šťáva z jednoho pomeranče
- 120 g zauzené sušené šunky
Postup přípravy receptu
-
Slanou cibuli promícháme s portským vínem. Plátky okurek a melounu promícháme, přidáme cibuli v portském a 3 lžičky olivového oleje. Dále přidáme estragon, nakrájený na jemné nudličky, a necháme 15 minut odpočinout.
-
Šťávu z pomeranče vyvaříme a vyšleháme s olivovým olejem.
-
Vychlazeny salát naaranžujeme na talíř, zalijeme pomerančovým vinaigrettem a dozdobíme plátky sušené šunky.
Kuchař: toprecepty.cz