
- reklama -
Suroviny
4 porce
- vánočka a nebo starší mazanec
- 2 kelímky jogurtu s borůvkami nebo lesním ovocem
- máslo na vymazání
- 1/2 litru mléka
- cukr
- 3 vejce
- 2 jablka
- 3 nektarinky
- malá sklenice kompotovaných švestek
- špetka skořice
- hrst rozinek nebo sekaných ořechů (nemusí být)
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme máslo a vymažeme pekáček.
-
Nakrájíme vánočku nebo mazanec na větší kostky. Do misky dáme mléko v něm namáčíme vánočku.
-
Pokryjeme řádně spodní část pekáčku i boky. Na vánočku nalijeme ochucený jogurt.
-
Na něj navršíme nastrouhaná jablka s nektarinkami a švestkami. Lehce pocukrujeme, poskořicujeme, dáme rozinky či ořechy. Zakončíme namočenou vánočkou.
-
Ve zbytku mléka rozšleháme vajíčka a zalijeme pekáček.
-
Pečeme zvolna do zlatova. Žemlovka je vynikající teplá, ale i vychlazená chutná báječně.Samozřejmě pocukrujeme dle chuti.
Poznámka od kuchařky
Jednou večer mne to napadlo, tak jsem to vyzkoušela. A kupodivu výsledek překvapil a byl oceněn.
Kuchařka: mersy