Netradiční vinná klobása

68
- reklama -

Suroviny

500 g vinné klobásy
500 g cibule
olej na smažení
4 lžíce hladké mouky
1 lžíce balzamikového octa
2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu (může být i sušený)
150 g zakysané smetany
4 vejce
100 g listového špenátu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 200°C, zapékací formu vyložíme pečícím papírem.


    Zobrazit celý recept

  2. Do připravené formy stočíme vinnou klobásu a vložíme ji do rozehřáté trouby ještě dřív, než začneme dělat těsto. Klobása se zpevní a bude mít krásnou barvu.

  3. Cibuli rozkrojíme na poloviny a ty pak nakrájíme na tenké plátky.

  4. Ve vyšší pánvi v rozpáleném oleji osmahneme cibuli. Pak snížíme plamen a cibulku smažíme pozvolna doměkka, aby získala karamelovou barvu.

  5. Na závěr ji poprášíme hladkou moukou a přidáme balzamikový ocet.

  6. K cibulce přidáme nasekaný nebo sušený tymián, sůl a pepř. Vmícháme zakysanou smetanu, vejce a čerstvé listy předem dobře propraného špenátu.

  7. Do formy s opečenou vinnou klobásou nalijeme cibulovou směs a vrátíme ji zpátky do trouby.

  8. Pečeme asi 25 minut. Hotový koláč musí být pevný, se zlatavou barvou na povrchu.

Poznámka od kuchařky

ZDROJ: časopis Gurmán