Suroviny
- 500 g vinné klobásy
- 500 g cibule
- olej na smažení
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce balzamikového octa
- 2 lžičky nasekaného čerstvého tymiánu (může být i sušený)
- 150 g zakysané smetany
- 4 vejce
- 100 g listového špenátu
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Troubu rozehřejeme na 200°C, zapékací formu vyložíme pečícím papírem.
-
Do připravené formy stočíme vinnou klobásu a vložíme ji do rozehřáté trouby ještě dřív, než začneme dělat těsto. Klobása se zpevní a bude mít krásnou barvu.
-
Cibuli rozkrojíme na poloviny a ty pak nakrájíme na tenké plátky.
-
Ve vyšší pánvi v rozpáleném oleji osmahneme cibuli. Pak snížíme plamen a cibulku smažíme pozvolna doměkka, aby získala karamelovou barvu.
-
Na závěr ji poprášíme hladkou moukou a přidáme balzamikový ocet.
-
K cibulce přidáme nasekaný nebo sušený tymián, sůl a pepř. Vmícháme zakysanou smetanu, vejce a čerstvé listy předem dobře propraného špenátu.
-
Do formy s opečenou vinnou klobásou nalijeme cibulovou směs a vrátíme ji zpátky do trouby.
-
Pečeme asi 25 minut. Hotový koláč musí být pevný, se zlatavou barvou na povrchu.
Poznámka od kuchařky
ZDROJ: časopis Gurmán