- reklama -
Suroviny
8 kusů
- 500 g mletého vepřového masa
- 1/2 květáku
- 1 cibule
- 1 lahůdková cibulka
- 2 stroužky česneku
- 50 ml smetany 33%
- 1 vejce
- 50 g tvrdého sýra
- 50 g Nivy
- pažitka
- sůl
- Trojobal:
- mouka
- vejce
- strouhanka
Postup přípravy receptu
-
Maso dáme do mísy a smícháme s drobně nakrájenou cibulí i lahůdkovou cibulkou, propasírovaným česnekem, dáme nastrouhané sýry, přidáme propasírovaný česnek a smetanu, osolíme, všechno promícháme a necháme přes noc v lednici(není nutné, ale lépe se obaluje).
-
Druhý den si ovaříme květák, nakrájíme ho a přidáme k masu a hodně rukama promačkáme a zamícháme až je směs jemná.
-
Tvarujeme koule, obalíme v trojobalu a hned v mouce zmáčkneme dlaní, aby tvar byl jako karbanátek.
Poznámka od kuchařky
Původně jsem chtěla dělat Holandské řízky, ale nakonec vzniklo toto-krásně šťavnatá i dobrá záležitost!
Kuchařka: Bibinka