Suroviny
- 2 dl mléka
- 10 g želatiny (práškové)
- 3 lžíce práškového cukru
- 180 g másla
- 500 g měkkého tvarohu
- nastrouhaná kůra z 1/2 citrónu
- instantní káva (uvařená, oslazená – nemusí být)
- kakao granko
- 1 balení dětských piškotů
- ovoce:
- kompotový ananas (použila jsem odkapaný krájený)
- alobal
Postup přípravy receptu
-
Mléko zahřejeme, přisypeme práškovou želatinu, zamícháme a necháme 1/2 hodiny nabobtnat.
-
Pak přelijeme do mixéru, přidáme cukr, tvaroh, změklé máslo, citrónovou kůru a vše rozmixujeme.
-
Formu na srnčí hřbet vyložíme alobalem.
-
Na dno dáme slabou vrstvu ušlehaného krému, poklademe piškoty slabě namočenými v kávě (na šířku formy jsem dávala 3 piškoty vedle sebe), zase dáme slaboučkou vrstvu krému, vrstvu ananasu, opět slabou vrstvu krému, jen aby se zakryl ananas, posypeme grankem, piškoty, krém, ananas a zbyde opravdu troška krému na zatření ananasu – viz foto s postupem.
-
Pak přehneme přečnívající alobal přes formu a dáme do lednice zatuhnout. Já jsem zákusek dělala večer a krájela druhý den.
Poznámka od kuchařky
Do dortové formy by toho krému bylo asi málo, na srnčí hřbet toto množství stačilo. Na tuto dávku mi vyšlo 50 ks kulatých piškotů. Pokud je někdo na sladší, může 1 PL (polévkovou lžíci) cukru přidat.